Parodontologie

De mondhygiënisten van hello.smile kunnen u verder helpen als u last heeft van parodontitis (tandvleesontsteking tot in het kaakbot).

Als uw tandvleesontsteking in een vergevorderd stadium is, kunnen uw tanden en kiezen los gaan zitten. U begrijpt dat het belangrijk is om dit te voorkomen. 

Behandelen van parodontitis

Parodontitis is een multifactoriële ziekte en dat betekent dat meerdere factoren een rol spelen bij het ontstaan van parodontitis. Dit kan deels erfelijk zijn, maar ook de bacteriesamenstelling van tandplak en uw weerstand zijn bepalend. Er zijn sterke aanwijzingen dat parodontitis samenhangt met enkele andere gezondheidsproblemen. Andersom kan het behandelen van parodontitis een positieve bijdrage leveren aan uw algehele gezondheid.

Onze mondhygiënisten kunnen u helpen door de ontsteking en gevolgen daarvan te behandelen. Dit kan in een intensief paro-behandeltraject, waarbij de diepe ontstekingen (grotendeels) genezen en botafbraak verder voorkomen wordt. Wilt u dit niet vanwege kosten of andere oorzaken? Dan is dit mogelijk. We kunnen u dan in M-codes behandelen en het proces in ieder geval vertragen. Overleg met uw mondhygiënist wat in uw specifieke situatie de beste behandeling is.

Wordt de behandeling door een mondhygiënist vergoed?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling door een mondhygiënist wel of deels. Hiervoor is een aanvullende verzekering nodig. Wij adviseren u hier graag over.

Uw vragen beantwoorden we graag

Bent u na uw bezoek aan hello.smile thuisgekomen en heeft u ineens nieuwe vragen in uw hoofd op over parodontitis en de voorgestelde behandeling? Bel ons dan gerust, wij leggen het u graag uit.

Spoedgevallen

Buiten de reguliere openingstijden kunt u bij acute pijnklachten bellen met de aangesloten tandartsenpost.

Laatste nieuws

Volg hier de laatste updates

hello.smile is altijd op zoek naar mogelijkheden om te blijven ontwikkelen. En bij alle nieuwe plannen vragen we ons eerst af: wordt de patiënt hier beter van? Vaak is het antwoord dan volmondig ja! Wat we zoal doorgevoerd hebben? Alle nieuwsitems en ontwikkelingen lees je hier.

hello.smile TRIOS 3D digitale mondscanner

Sinds kort zijn onze praktijken uitgerust met een een TRIOS 3 D digitale mondscanner. Voortaan kunnen wij facetten, kronen en kleine bruggen maken zonder afdrukpasta’ s te gebruiken. Het gebruik van de scanner zorgt dat we e.e.a. in 3D model kunnen omzetten. Heel veel comfort voor patienten dus en voor medewerkers erg leuk om met de nieuwe ontwikkelingen te werken.