Cosmetische zorg

Ziet uw gebit er in uw beleving niet zo mooi uit? Dan kunnen wij u helpen met cosmetische mondzorg. Dat kan bij hello.smile op verschillende manieren. Wij adviseren u graag over de best passende oplossing voor uw situatie.

Composietvullingen/facings

Een goede manier om kleine oneffenheden aan te pakken is door composietvullingen of facings te gebruiken. Deze kunnen we in elke gewenste kleur maken en van de buitenkant is niet te zien of het een vulling is of uw oorspronkelijke tand of kies.

Een composietvulling of facing wordt laagje voor laagje opgebouwd. Hierdoor kunnen we zowel de vorm als de kleur perfect passend maken voor uw situatie. Voor de voortanden kunnen we zelfs zonder te boren uw gekleurde plekken aanpakken met een gel.

Tanden bleken

Vindt u de kleur van uw tanden niet mooi en wilt u dat ze witter worden? Dan helpen wij u graag bij het bleken van uw tanden. We maken dan een afdruk van uw boven- en ondergebit.

Hiermee maken we een kunststof beugel die u ’s avonds 1,5 uur moet dragen inclusief blekende gel. Na enkele weken heeft de behandeling resultaat. Als u wilt, kunt u dit bleekproces na een jaar herhalen tot u het gewenste resultaat behaalt. Daarnaast kunnen we ook tanden van binnenuit bleken. Vraag naar de mogelijkheden bij uw volgende controle.


Hoe zit het met de zorgverzekering?
  • De meeste vormen van cosmetische zorg worden niet vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Bent u aanvullend verzekerd, dan wordt het vaak wel deels vergoed.
  • Eventueel betaalt u nog wel eigen risico en/of eigen bijdrage, afhankelijk van uw situatie.

Spoedgevallen

Buiten de reguliere openingstijden kunt u bij acute pijnklachten bellen met de aangesloten tandartsenpost.

Laatste nieuws

Volg hier de laatste updates

hello.smile is altijd op zoek naar mogelijkheden om te blijven ontwikkelen. En bij alle nieuwe plannen vragen we ons eerst af: wordt de patiënt hier beter van? Vaak is het antwoord dan volmondig ja! Wat we zoal doorgevoerd hebben? Alle nieuwsitems en ontwikkelingen lees je hier.

hello.smile TRIOS 3D digitale mondscanner

Sinds kort zijn onze praktijken uitgerust met een een TRIOS 3D digitale mondscanner. Voortaan kunnen wij facetten, kronen en kleine bruggen maken zonder afdrukpasta’ s te gebruiken. Het gebruik van de scanner zorgt dat we e.e.a. in 3D model kunnen omzetten. Heel veel comfort voor patienten dus en voor medewerkers erg leuk om met de nieuwe ontwikkelingen te werken.