Mondhygiëne

De preventieassistentes en mondhygiënisten van hello.smile kunnen u verder helpen als u last heeft van tandsteen, bloedend tandvlees of tandvleesontstekingen. Maar liever nog voorkomen we het.

Tandsteen verwijderen is belangrijk

Soms krijgen we vragen van mensen die zeggen geen last te hebben van tandsteen. Dus waarom verwijderen wij het dan toch? Dat doen we niet alleen omdat het er niet mooi uitziet als u tandsteen heeft. De mondgezondheid staat letterlijk in verbinding met de rest van het lichaam. Daarom is het zo belangrijk dat tandsteen al in een vroeg stadium verwijderd wordt. Omdat u er een gezonder mens van wordt.

En hoe zit het dan met bloedend tandvlees?

De ruimte tussen de tanden en het tandvlees noemen we pockets. Te diepe pockets zijn een teken van een ontoereikende mondverzorging en/of slechte mondgezondheid. Vaak is dit in het eerste stadium moeilijk te herkennen voor u als patiënt. U merkt na enige tijd dat uw tandvlees af en toe bloedt of u bemerkt een minder frisse adem. Op tijd ingrijpen is dan belangrijk.

Bij uw controle wordt uw tandvlees beoordeeld en krijgt uw tandvlees een PPS score. Deze score is in het algemeen niet bedoeld om een diagnose te stellen, maar om bepaalde aandoeningen, in dit geval gingivitis en parodontitis, op het spoor te komen. Het geeft dus aan of meer onderzoek nodig is, waaruit een eventuele diagnose en behandeling kunnen voortvloeien.

Het verschil tussen de preventieassistente en de mondhygiënist.

Onze preventieassistentes hebben een preventiecursus gevolgd en zijn opgeleid om pockets tot en met 3 mm te behandelen. Zij zijn alleen bevoegd om patiënten met PPS score 1 te behandelen. Voor het verwijderen van tandsteen, wordt u daarom doorverwezen naar de preventieassistent. De mondhygiënist heeft een 4 jarige HBO opleiding afgerond en is gespecialiseerd in het genezen van tandvleesproblematiek. Wanneer er sprake is van diepere pockets bent u aangewezen op de mondhygiënist.

Wordt de behandeling door een preventieassistente of mondhygiënist vergoed?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling door een preventieassistente of mondhygiënist wel, andere niet. Wij adviseren u hier graag over. De kosten voor uw behandeling zijn afhankelijk van uw situatie. Wij denken altijd met u mee, ook op financieel gebied.

 

Spoedgevallen

Buiten de reguliere openingstijden kunt u bij acute pijnklachten bellen met de aangesloten tandartsenpost.

Laatste nieuws

Volg hier de laatste updates

hello.smile is altijd op zoek naar mogelijkheden om te blijven ontwikkelen. En bij alle nieuwe plannen vragen we ons eerst af: wordt de patiënt hier beter van? Vaak is het antwoord dan volmondig ja! Wat we zoal doorgevoerd hebben? Alle nieuwsitems en ontwikkelingen lees je hier.

hello.smile TRIOS 3D digitale mondscanner

Sinds kort zijn onze praktijken uitgerust met een een TRIOS 3D digitale mondscanner. Voortaan kunnen wij facetten, kronen en kleine bruggen maken zonder afdrukpasta’ s te gebruiken. Het gebruik van de scanner zorgt dat we e.e.a. in 3D model kunnen omzetten. Heel veel comfort voor patienten dus en voor medewerkers erg leuk om met de nieuwe ontwikkelingen te werken.