Poetsles kinderen

Bij hello.smile vinden we mondzorg voor kinderen heel belangrijk. We richten ons vooral op het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen.

Rond het zesde levensjaar komen de eerste blijvende kiezen door. Daarom willen we kinderen graag rond deze leeftijd meerdere keren per jaar zien bij de preventieassistente. Het is enorm belangrijk om al vanaf jonge leeftijd te zorgen dat het gebit goed schoon blijft en er geen gaatjes ontstaan.

Poetsinstructies: hoe poets je goed?

Vanaf het moment dat kinderen bij ons komen, geven we ze poetsinstructies. We geven ze een kleurtablet om ze te laten zien hoe goed ze hebben gepoetst en we maken foto’s om later te kunnen vergelijken. En natuurlijk krijgen ze persoonlijk advies op maat om optimaal te poetsen, met de borstel die ze zelf fijn vinden. Kinderen tot 10 jaar moeten nagepoetst worden. Daarom is het heel fijn als u als ouder erbij bent wanneer we poetsinstructies geven.

Sealen en fluoride voor extra bescherming

Wanneer de blijvende kiezen doorkomen, rond een jaar of zes, kunnen we de kiezen op indicatie sealen. Dit is een beschermlaag in de groeven van uw kies. Bij kiezen met een hoog cariësrisico kan dit een keuze zijn, om zo deze kiezen beter te beschermen en schoon te houden. Uiteraard leggen we vooraf goed uit wat we precies gaan doen, hoe we dat gaan doen en hoe we ervoor zorgen dat uw kind zo weinig mogelijk ongemak heeft van de behandeling. De behandeling is niet pijnlijk.

De voor ouders welbekende fluoridebehandeling doen we ook nog steeds voor extra bescherming. Twee keer per jaar, na de controle, bieden wij fluoride aan als behandeling voor het verstevigen van de glazuurlaag op tanden. Dit is globaal genomen voor kinderen van 6 tot 18 jaar.

 

Hoe zit het met de zorgverzekering?
  • Preventie, controle en tandheelkunde voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering.
  • U heeft daarvoor dus geen aparte tandartsverzekering nodig.

Spoedgevallen

Buiten de reguliere openingstijden kunt u bij acute pijnklachten bellen met de aangesloten tandartsenpost.

Laatste nieuws

Volg hier de laatste updates

hello.smile is altijd op zoek naar mogelijkheden om te blijven ontwikkelen. En bij alle nieuwe plannen vragen we ons eerst af: wordt de patiënt hier beter van? Vaak is het antwoord dan volmondig ja! Wat we zoal doorgevoerd hebben? Alle nieuwsitems en ontwikkelingen lees je hier.

hello.smile TRIOS 3D digitale mondscanner

Sinds kort zijn onze praktijken uitgerust met een een TRIOS 3 D digitale mondscanner. Voortaan kunnen wij facetten, kronen en kleine bruggen maken zonder afdrukpasta’ s te gebruiken. Het gebruik van de scanner zorgt dat we e.e.a. in 3D model kunnen omzetten. Heel veel comfort voor patienten dus en voor medewerkers erg leuk om met de nieuwe ontwikkelingen te werken.