Kronen en bruggen

Bent u toe aan een kroon of een brug, omdat er een tand of kies stuk is of ontbreekt? Bij hello.smile adviseren we u graag over de mogelijke opties en wat de kosten hiervan zijn. Het is uw keuze wat we uiteindelijk gaan doen.

Kronen gaan over een geslepen tand of kies

Wanneer er een stuk van uw tand of kies is afgebroken, kan een kroon een oplossing zijn. Deze duurzame vervanger past qua vorm en kleur perfect bij uw gebit. Wij plaatsen hem op het afgeslepen restant van uw eigen tand of kies. Deze behandeling doen we in twee of drie afspraken.

Wat kost een kroon?

De kosten voor een kroon hangen af van de soort kroon, het materiaal dat wordt gebruikt en de kosten voor het tandtechnisch laboratorium. Bovendien is het van belang of een opbouw nodig is. Wij geven u altijd vooraf een indicatie van de kosten.

Een brug is letterlijk een overbrugging

Als er één of meer tanden of kiezen ontbreken in uw gebit, kan een brug dit gat opvullen. Hierbij gebruiken we een bestaande tand of kies. Die slijpen we af en hierop bevestigen we de brug, die letterlijk een overbrugging vormt in uw gebit. Deze behandeling doen we in twee of drie afspraken.

Wat kost een brug?

De kosten voor een brug hangen af van de soort brug en het aantal tanden en kiezen dat moet worden vervangen. Een etsbrug is vaak goedkoper dan een gewone brug. Wij geven u altijd vooraf een indicatie van de kosten.

Hoe zit het met de zorgverzekering?

De vergoedingen variëren per verzekering. In de polis van uw zorgverzekering staat op welke vergoedingen u recht heeft. Wij houden bij ons advies altijd rekening met uw polisvoorwaarden.

Spoedgevallen

Buiten de reguliere openingstijden kunt u bij acute pijnklachten bellen met de aangesloten tandartsenpost.

Laatste nieuws

Volg hier de laatste updates

hello.smile is altijd op zoek naar mogelijkheden om te blijven ontwikkelen. En bij alle nieuwe plannen vragen we ons eerst af: wordt de patiënt hier beter van? Vaak is het antwoord dan volmondig ja! Wat we zoal doorgevoerd hebben? Alle nieuwsitems en ontwikkelingen lees je hier.

hello.smile TRIOS 3D digitale mondscanner

Sinds kort zijn onze praktijken uitgerust met een een TRIOS 3D digitale mondscanner. Voortaan kunnen wij facings, kronen en bruggen maken zonder afdrukpasta’s te gebruiken. Het gebruik van de scanner zorgt dat we e.e.a. in 3D model kunnen omzetten. Heel veel comfort voor patiënten dus en voor medewerkers erg leuk om met de nieuwe ontwikkelingen te werken.