Ga je mee naar Buddy?
Hier is Buddy! Onze mascotte. Hij helpt kinderen om spelenderwijs goed voor het gebit te zorgen. Buddy zult u de komende periode vaker tegenkomen. We zijn daarnaast in samenwerking met scholen aan het kijken hoe we gezamenlijk op kunnen trekken als het gaat om mondzorg. Uit onderzoek blijkt dat een kwart van alle vierjarige Nederlandse kinderen cariës heeft. Wij willen graag samen met instellingen, ouders en kinderen kijken hoe we dit kunnen terugdringen. Heeft u een idee? Laat het ons weten!
Het voorkomen van gaatjes

Bij hello.smile vinden we mondzorg voor kinderen heel belangrijk. We richten ons vooral op het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. Neem uw kinderen vanaf het doorbreken van het eerste tandje gerust mee naar controles, dan wennen zij aan de tandartsstoel en mogen ze meekijken.

Hi, ik ben Buddy!

Cariës is door de WHO (World Health Organisation) aangemerkt als nummer 1 gedragsziekte voor kinderen. Kinderen die vanaf jonge leeftijd leren om hun mond goed te verzorgen hebben hier ook op volwassen leeftijd veel profijt van.

0-2 jaar
Op welke leeftijd ga je naar de tandarts?

Wij adviseren uw kind mee te nemen naar de praktijk met elke halfjaarlijkse controle vanaf het doorbreken van de eerste tandjes. Dit is puur om uw kind vertrouwd te laten worden met de omgeving, zodat zodra uw kind de leeftijd bereikt dat de tandarts even in de mond wil kijken de omgeving al enigszins bekend voelt.

Ook voor de eerste tandjes
2-6 jaar Al bij het eerste tandje naar de tandarts?

Rond deze leeftijd zal uw kind ook zelf de stoel in gaan voor de halfjaarlijkse controle. Tandjes tellen, eventueel zelf meekijken in de spiegel: wij zullen dit zo laagdrempelig mogelijk houden. Gaat dit goed en zijn er blijvende tanden doorgebroken, dan wordt er vanaf deze leeftijd ook fluoride gegeven met een kwastje op de blijvende tanden of kiezen.

Meld je nu aan
6-12 jaar
Leer poetsen met Buddy

Vanaf 6 jaar zien we uw kind graag frequenter voor poetscontrole. Hierbij kijken wij hoe uw kind poetst en geven we opbouwend advies. Ook kijken we of er kiezen geseald kunnen worden. Tijdens deze afspraken wordt er 2 keer per jaar fluoride gegeven. Dit alles is om te helpen voorkomen dat uw kind gaatjes krijgt. Het is heel prettig wanneer u als ouders meekomt bij de afspraak. Zo kunnen we goed samenwerken en samen alles doen wat nodig is voor uw kind.

12-18 jaar Tot 18 jaar worden alle kosten vergoed!

Uw kind wordt zelfstandiger en dit blijkt soms een periode dat de aandacht minder bij het poetsen ligt. Ook is het poetsen wanneer uw kind een beugel iets waar we aandacht aan besteden. Dit alles om tijdens deze levensfase uw kind te begeleiden met als streven gaatjesvrij te blijven.

Hoe zit het met de zorgverzekering?
Preventie, controle en tandheelkunde voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U heeft daarvoor dus geen aparte tandartsverzekering nodig.

Meld je nu aan

Het team

Wij laten jou met een glimlach door het leven gaan.

Wij verzamelen tandheelkundige mensen met passie voor het vak, die echte aandacht voor de patiënt en met plezier samenwerken net zo belangrijk vinden als wij. Bekijk alle teamleden

hello.mariëlle

Geregistreerd Mondhygiënist

hello.ingrid

Balieassistente

hello.dorita

Tandarts

hello.katharina

Tandartsassistente

hello.bert harm

Tandarts

hello.rama

Tandartsassistente

hello.linda

Preventieassistente

hello.dolly

Coördinator patiëntenzorg

hello.justyna

Tandarts

hello.marloes

Preventieassistente

hello.nick

Boekhouder

hello.jennifer

Tandartsassistente

hello.danique

paro-assistent

hello.huibertje

Tandarts

hello.joanneke

Oprichter

hello.karina

Preventieassistente

hello.regien

Tandarts

hello.carolin

Preventieassistente

hello.manon

Balieassistente

hello.bibi

Tandarts

hello.d’lana

Tandartsassistente

hello.maaike

Preventieassistente

hello.nel

Balieassistente

hello.sandy

Tandartsassistente

hello.richelle

Balieassistente

hello.brenda

BALIEASSISTENTE

hello.fadi

paro-assistent

hello.amber

Tandartsassistente

hello.elisabeth

Mondhygiënist

hello.arend-jan

Tandarts