Algemene tandheelkunde

We verzamelen onder de term tandheelkunde de ‘standaard’ zaken waar mensen aan denken bij de tandarts. Bijvoorbeeld gaatjes vullen, zenuwproblemen oplossen en tanden of (verstands)kiezen trekken. Allemaal met als doel: ervoor zorgen dat u weer een gezond gebit krijgt.

Advies: twee keer per jaar controle

Niets is verplicht in de tandheelkunde. U bepaalt wat er met uw gebit gebeurt. Maar wij adviseren u wel om twee keer per jaar langs te komen voor een controle van uw gebit. Dan zijn we er vaak op tijd bij om in te kunnen grijpen voordat u problemen krijgt.

Heeft u al klachten? Laat het ons weten en wij kijken hoe we u hier het beste vanaf kunnen helpen.

Moderne vullingen van composiet

Die grijze amalgaamvullingen van vroeger? Die maken we al jaren niet meer. Als u nu een gaatje heeft, maken we met composiet een vulling die qua vorm en kleur helemaal past bij de rest van uw gebit. Zodat niemand ziet dat uw gebit gerepareerd is.

Voor kronen en bruggen hebben we een aparte pagina gemaakt: Meer over kronen en bruggen.

Bang voor de tandarts? Wij denken met u mee

Er zijn veel mensen angstig voor de tandarts. Dat komt ook omdat pijn aan het gebit anders ervaren wordt dan pijn op een andere plek in het lichaam. Bij hello.smile luisteren we altijd naar hoe u de situatie ervaart. Bent u bijvoorbeeld bang voor de prik of voor de pijn van de behandeling? Dan nemen we de tijd om u te helpen zodat het goed voelt voor u om zich te laten behandelen.

Hoe zit het met de zorgverzekering?
  • De basisverzekering dekt de kosten van chirurgische tandheelkundige hulp, röntgenonderzoek en uitneembare kunstgebitten.
  • Voor mensen boven 18 jaar zit de periodieke controle niet in het basispakket.
  • De basisverzekering vergoedt bijzondere tandheelkundige zorg (inclusief orthodontie en implantaten) als er een ernstige (ontwikkelings)stoornis of afwijking van de mond is.
  • Een aanvullende tandartsverzekering is wel aan te raden als u verwacht dat u flinke kosten gaat maken op tandheelkundig gebied. Over het algemeen bent u dan voordeliger uit.
  • Voor alle tandheelkundige kosten die voor vergoeding in aanmerking komen vanuit uw aanvullende tandartsverzekering geldt geen eigen risico. Er geldt vaak wel een eigen bijdrage, dus u moet wel een deel zelf betalen.

Hoe u ook verzekerd bent, wij denken altijd met u mee op basis van uw persoonlijke situatie.

Uw vragen beantwoorden we graag

Bent u na uw bezoek aan hello.smile thuisgekomen en poppen er ineens nieuwe vragen in uw hoofd op over tandheelkunde? Bel ons dan gerust, wij leggen het u graag uit.

Spoedgevallen

Buiten de reguliere openingstijden kunt u bij acute pijnklachten bellen met de aangesloten tandartsenpost.

Laatste nieuws

Volg hier de laatste updates

hello.smile is altijd op zoek naar mogelijkheden om te blijven ontwikkelen. En bij alle nieuwe plannen vragen we ons eerst af: wordt de patiënt hier beter van? Vaak is het antwoord dan volmondig ja! Wat we zoal doorgevoerd hebben? Alle nieuwsitems en ontwikkelingen lees je hier.

hello.smile TRIOS 3D digitale mondscanner

Sinds kort zijn onze praktijken uitgerust met een een TRIOS 3D digitale mondscanner. Voortaan kunnen wij facings, kronen en bruggen maken zonder afdrukpasta’s te gebruiken. Het gebruik van de scanner zorgt dat we e.e.a. in 3D model kunnen omzetten. Heel veel comfort voor patiënten dus en voor medewerkers erg leuk om met de nieuwe ontwikkelingen te werken.