Een kunstgebit in één behandeling, het kan!

 

Een jaar geleden is Smilemakerz opgericht door Jorn Varwijk. Een tandprotheticus die op innovatieve wijze aan de slag wilde met protheses. Het bedrijf kenmerkt zich door volledig digitaal te werk te gaan en hierdoor snel en met hoge kwaliteit en precisie kunstgebitten te vervaardigen. In één behandeling van een natuurlijk gebit overgaan naar een kunstgebit: het kan, met inzet van 3D-technologie. Sinds kort beschikt hello.smile over digitale mondscanners en is dit verkorte behandeltraject dus mogelijk. In Hengelo doen we dit samen met ons vaste tandtechnisch lab.

In Eibergen gaan we nog een stapje verder: Smilemakerz werkt vanuit onze vestiging en bij de trajecten die we starten wordt onder leiding van één van onze tandartsen actief de samenwerking opgezocht om samen tot het mooiste resultaat te komen.

 

Samenwerking Smilemakerz & hellosmile
De mondscanner en 3D-printer
De vooruitstrevende technologieën in de toch nog vaak traditionele wereld van de tandheelkunde nemen een vlucht. Neem de mondscanner en de 3D-printer, waarmee kunstgebitten in uiterste precieze ontwikkeld worden. Patiënten die we al geholpen hebben vinden het gaaf om met deze technolo­gie in aanraking te komen. Wil de patiënt toch kortere voortanden? Geen probleem. Het is niet langer nodig om een gebit compleet uit elkaar te halen en met de hand bij te werken. In een digitaal systeem doen we met het grootste gemak kleine aanpassingen, waarna de 3D-printer de prothese produceert.
De kosten van een kunstgebit dat op deze wijze ontwikkeld wordt, zijn overigens niet hoger dan die van een ‘gewoon’ kunstgebit. Een volledig kunstgebit wordt in de meeste situaties voor ten minste 75 procent vergoed vanuit de basisverzekering.
‘Gevreesde’ gipsafdruk

Sinds de intrede van de mondscanner is de vaak ‘gevreesde’ gipsafdruk verleden tijd. Een kleine camera in de mond legt vast hoe het gebit eraan toe is en wat de stand van de kaken is. Ondertussen kan de patiënt meekijken op een beeldscherm. Dat kan confronterend zijn maar zet tegelijkertijd aan tot actie. De noodzaak van een behandeling wordt hiermee inzichtelijk  gemaakt en helpt om een behandelplan toe te lichten. De mogelijkheden zijn eindeloos.